Yurt Dışından iPhone satın almak!

Yurt Dışından iPhone satın almak!

1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan (No Ratings Yet)
Loading...
iphone 11 - iphone 11 pro max

Yurt dışından iPhone satın almak mantıklı mı? iPhone 12 ve iPhone 12 Pro Max’in çıkması ile birlikte ve ülkemizde de vergini dilimin çok olması sebebiyle imkanı olan yurt dışından cihaz almaya yöneliyor.

Peki yurt dışından iPhone satın almanın artıları ve eksileri neler?

Yurt dışından iPhone almanın artıları:

– iPhone 12’nin ABD’deki başlangıç fiyatı 799 dolar iPhone 12 Mini’nin başlangıç fiyatı ise 699 dolar olarak açıklandı. Türkiye fiyatlarına baktığımızda ise iPhone 12, 12499₺ iken iPhone 12 Mini’nin fiyatı 9999₺ olduğu söyleniyor.

– 16 Kasım tarihinde 800$ = 6200₺ gibi bir fiyata denk geliyor. Gördüğünüz üzere yurt dışından 2 tane iPhone 12 aldığımızda cebimizde 100₺ kalıyor Türkiye fiyatına göre.

Yurt Dışından İphone Almanın Eksileri;

– Üründe global 1 yıl garantisi oluyor ve bu cihazı türkiye garantili alacak olsanız 2 yıl garnati süreniz olacaktır.

– Mağaza da alır almaz cihazı herzaman cihazı açma taraftarıyım bir sıkıntı olabilir diye ama yurtdışından başka sizin yerinize aldığı zaman cihazı bu mümkün olmuyor az da olsa burda sorun çıkabiliyor.

– Satarken aynı cihaz olmasına karşın dandik kötü cihaz muamelesi görüyor malasef daha zor satılıyor.

IPhone’un kalan garanti süresi nasıl sorgulanır?

Yeni aldığın cihazın önceden kullanılıp kullanılmadığını kontrol etmek için ya da mevcut kendi cihazının kalan garanti süresini öğrenmek için bu sayfaya cihazın serinosunu girmen yeterli: Check Your Service and Support Coverage – Apple Support Yeni aldığın cihazın kutusunun altında seri no yazar. Eğer cihaz önceden SIM kart takılıp etkinleştirilmişse, sorgunun neticesinde kalan garanti süresini görürsün. Yani cihaz yeniden jelatine sarılıp sıfır diye satılıyor demektir. O cihazdan uzak dur. A1660/A1661 cihazını sorguladığında da garanti kapsamında görünürsün ama yine de Apple Türkiye garanti hizmeti vermez.

Yurt dışından satın alma imkanınız olsaydı satın alır mıydınız? Yurt dışından telefon satın almak mantıklı mı?

Merak ettiğiniz soruları yorumlar kısmına yazın veya twitter‘den bize ulaşın sizler için araştıralım!

Yurt Dışından iPhone satın almak! YAPILAN YORUMLAR