Reklam Virüsleri Nedir? Nasıl Çalışırlar? ve Nasıl Silinirler?

Reklam Virüsleri Nedir? Nasıl Çalışırlar? ve Nasıl Silinirler?

1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan (No Ratings Yet)
Loading...
  • Ana Sayfa
  • Blog
  • Reklam Virüsleri Nedir? Nasıl Çalışırlar? ve Nasıl Silinirler?
Reklam Virüsleri Nedir? Nasıl Çalışırlar? ve Nasıl Silinirler?

Reklam Virüsleri Nedir? Nasıl Çalışırlar? ve Nasıl Silinirler?

Reklam Virüsleri bilgisayar kullanıcılarını mağdur ettiği için reklam virüsleri nedir? nasıl çalışırlar? ve nasıl silinirler? konusu ile ilgili bilgi vereceğiz. Reklam virüsleri çoğu kullanıcı için ciddi bir sorundur. Güvenlik uzmanları reklam virüslerine karşı bilgisayar, mobil ve tablet kullanıcılarını uyarıyor. Yeni sekmelerin açılması veya ana sayfanızda değişikliklerin oluşması reklam virüslerine işaret etmektedir. Bunun sonucu bir NSFW web sitesine bile yönlendirilebilirsiniz.

Reklam Virüsleri Nasıl Çalışırlar?

Reklam virüsleri nasıl çalışır? en çok merak edilen konulardan birisidir. Reklam yazılımı olan siteleri anlamanız için sizlere birkaç tüyo vereceğiz. Bu sayede reklam virüslerinin nasıl çalıştığı ile ilgili fikir sahibi olabileceksiniz.

  • Tarayıcınız çökebilir.
  • Reklamlar değişik yerlerde görünür.
  • Ziyaret ettiğiniz web sayfaları düzgün görüntülenmez.
  • Ana sayfasınız izniniz olmadan gizemli bir şekilde değişebilir.
  • Web sitesi bağlantıları tarafından farklı sitelere yönlendirme yapılabilir.
  • Yeni araç çubukları, uzantılar ya da diğer bir adıyla eklentiler tarayıcınızı birden doldurur.
  • Web tarayıcınız taramada yavaş kalır.
  • Bilgisayarınız istenmeyen yazılım uygulamalarını otomatik bir şekilde yüklemeye başlar.

Reklam Virüsleri Nedir? Nasıl Çalışırlar? ve Nasıl Silinirler?

Reklam virüsleri günümüzde sıklıkla yaşanan bir sorundur. Bu virüslerin çalıştığını anlamak için yukarıda belirttiğimiz unsurları göz önünde bulundurabilirsiniz.

Reklam Virüsleri Nasıl Silinirler?

Reklam virüsü nasıl silinir? Öncelikle reklam virüsünü silmek için pek çok yöntem bulunuyor. Apple, Android ve Mac gibi cihazlar da farklı şekillerde reklam virüsleri silinebilir. Google Chrome üzerinden virüs silmek için sağ üst tarafta bulunan üç noktaya basın. Daha sonra Gelişmiş >Ayarlar>Bilgisayarı Temizleme seçeneklerine tıklayın. Zararlı bir yazılımı bulmak için son olarak “Bul” seçeneğine basın.

iOS cihazlar da reklam virüsünü silmek oldukça kolaydır. Bunun için Chrome üzerinden Ayarlar>İçerik Ayarları>Pop-up’ları Engelle sekmesine tıklayın. İşlemi yaptıktan sonra Chrome’u kapatarak yeniden açmanız gerekmektedir.

Reklam virüsleri rahatsız edici ve oldukça rahatsız edicidir. Bunun için bilgisayarınızda Google Chrome tarayıcısına giriş yapın. Ardından Ayarlar>Gelişmiş>Sıfırla ve Temizle>Bilgisayarı Temizle>Bul>Kaldır adımlarını tek tek takip etmeniz gerekmektedir. Bu sayede reklam virüsleri mi kolayca silebilirsiniz. Eğer reklam virüsleri nedir? nasıl çalışırlar? ve nasıl silinirler? diyorsanız makalemizi baştan sona kadar okuyarak bilgi edinebilirsiniz.

 

Reklam Virüsleri Nedir? Nasıl Çalışırlar? ve Nasıl Silinirler? YAPILAN YORUMLAR