PS4 Fabrika Ayarına Nasıl Döndürülür?

PS4 Fabrika Ayarına Nasıl Döndürülür?

1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan (No Ratings Yet)
Loading...
  • Ana Sayfa
  • Blog
  • PS4 Fabrika Ayarına Nasıl Döndürülür?
PS4 Fabrika Ayarına Nasıl Döndürülür?

PS4 Fabrika Ayarına Nasıl Döndürülür? 

PS4 cihazında meydana gelen problemlerin çözümü için PS4 Fabrika Ayarına Nasıl Döndürülür? Sorusunun cevabına ulaşmak gerekmektedir. PS4 cihazını fabrika ayarlarına döndürme işlemi bazıları için biraz zor olabilir. Fakat sorunun giderilmesi için fabrika ayarlarına döndürmek gerekebilir. Fabrika ayarlarına döndürmek ve aksaklıkları gidermek için yapılması gereken bir dizi işlem bulunmaktadır.

Playstation 4 cihazınızı fabrika ayarlarına döndürmek için gerekli işlemleri içeren kılavuzumuza bir göz atalım.

Playstation 4 cihazınızı fabrika ayarlarına döndürmenin iki yolu bulunmaktadır. Bunlardan ilki PSN hesabının PS4 ile ilişiğinin ortadan kaldırılması işlemidir. Diğer yöntem de fabrika ayarlarına sıfırlama yapılması işlemidir. Kullanıcı PS4’ü aktif bir şekilde kullanmayı hedefliyor ise, fabrika ayarlarına sıfırlama işlemi yapması önerilir. Şayet konsolu bir başka kullanıcıya vermeyi hedefliyorsa, hem fabrika ayarlarını sıfırlama işlemini hem de PSN hesabının PS4 ile ilişiğinin kesilmesi işlemlerini yapması önerilmektedir.

PS4 Fabrika Ayarına Nasıl Döndürülür?

PS4 Fabrika Ayarına Nasıl Döndürülür?

PSN Hesabının İlişkisinin Kesilmesi

Her iki yöntemi de uygulamak isteyen kişiler için öncelikle PSN hesabının ilişkisinin kesilmesi işleminin nasıl yapılacağını belirtelim.

PSN hesabının ilişkisinin kesilmesi için öncelikle ayarlara gidilmesi ve açılması gerekmektedir. Sonraki aşamada “hesap yönetimi” bölümüne gidilip “birincil PS4 olarak etkinleştir” sekmesi seçilmeli, “devre dışı bırak” butonuna basılmalı ve onay işlemi için “evet” işaretlenmeli. İşleminiz tamamlandığında “tamam” sekmesi seçilir.

PS4’ünüzü başka birisinden kullanılmış olarak satın aldıysanız mutlaka PSN hesabının ilişkisinin kesilmesi işlemini gerçekleştirmelisiniz.

 

PS4 Fabrika Ayarlarına Sıfırlama İşlemi

PS4 fabrika ayarlarına sıfırlama işlemi için; öncelikle ayarlar bölümüne gitmeli ve açmalısınız, sonraki aşamada “başlatma” butonu tıklanmalı ve “PS4 başlat” seçeneği işaretlenmelidir. Sonrasında “hızlı”, “dolu” ve “tam” bölümleri karşınıza gelecektir. Bir sonraki aşama için eğer tam bir güvenlikle işleminizin yapılmasını istiyorsanız “tam” butonunu işaretleyerek “başlat” butonunu tıklamalı ve “evet” seçeneği ile onay verilmeli. Bu aşamadan sonra PlayStation 4 fabrika ayarlarına sıfırlama işlemi başlayacaktır. Bu işlem saatler süren bir işlem olması nedeni ile biraz uzun sürebilir.

PS4 Fabrika Ayarına Nasıl Döndürülür? Sorusunun cevabına ulaşmak için yukarıda belirttiğimiz tüm işlemleri yapabilir ve PS4’ünüzde meydana gelen aksaklıkların etkin bir şekilde giderilmesini sağlayabilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

PS4 Fabrika Ayarına Nasıl Döndürülür? YAPILAN YORUMLAR