Google Drive Nedir? Nasıl Kullanılır?

Google Drive Nedir? Nasıl Kullanılır?

1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan (No Ratings Yet)
Loading...
  • Ana Sayfa
  • Blog
  • Google Drive Nedir? Nasıl Kullanılır?
Google Drive Nedir? Nasıl Kullanılır?

Google Drive Nedir? Nasıl Kullanılır?

Google hesabınızla kaydolup ücretsiz olarak kullanabileceğiniz Google Drive nasıl kullanılır? Sorusu oldukça basittir. Kaydolduğunuzda yaklaşık olarak 15 GB hafızaya sahip olan Google Drive’ı doküman, e-tablo, sunum, çizim gibi çeşitli dosyaları format fark etmeksizin kullanmanız mümkündür. Sıklıkla tercih edilen bir ofis uygulaması olan Google Drive’da daha fazla alana sahip olmak istediğiniz takdirde ücretli olarak kaydolabilir ve daha fazla avantaj elde edebilirsiniz. Peki Google Drive genel olarak nedir? Ve Google Drive’a nasıl kayıt olunabilir? İnceleyelim.

Google Drive’a Kayıt Nasıl Yapılır?

Google Drive’a kayıt olmak Gmail hesabınız olduğu takdirde oldukça basittir. Google Drive’a kayıt olmak için Google Drive internet sitesine gitmeli ve orada yer alan linke tıklamalısınız. Kayıt olmak için mutlaka Gmail hesabı gerektiğinden, hesabınız yoksa yeni hesap almalı, hesabınız varsa direkt olarak kayıt olmalısınız. Kayıt olmanızın ardından 15 GB alana sahip hafızanız tanımlanacak ve istediğiniz işlemleri yapabileceksiniz.

Google Drive Nedir? Nasıl Kullanılır?

Google Drive Nedir? Nasıl Kullanılır?

Google Drive Her Dosya Türünü Destekler Mi?

Google Drive çoğu dosya türünü destekleyerek size kolaylık tanısa da bazı dosya türlerini desteklemesi pek mümkün değildir. Google Drive’ın desteklediği dosya türleri; doküman, e-tablo, slayt, çizim, formlar, görüntü dosyası formatları, ses dosyası formatları, video dosyası formatları, Microsoft Word, Microsoft Excell, Microsoft Power Point, Adobe, metin dosyaları, Adobe grafik programı formatları, Fonts, AutoCad, sıkıştırılmış dosya türleri, RAW formatlı dosyalar, Apple Pages, MTS dosyaları olarak sıralanabilir.

Telefonunuzun Google Drive Uyumlu Olduğunu Nasıl Anlarsınız?

Bazı telefonlarda Google Drive çalışmamaktadır. Bu nedenle birkaç adımda telefonunuzun Google Drive’a uyumlu olup olmadığını anlayabilirsiniz. Android için ayarlar bölümünden, sisteme daha sonra telefon hakkında kısmına gelerek işletim sistemi versiyonunu öğrenebilirsiniz. IOS için ise ayarlar bölümüne gelerek, genel seçeneğine tıklamalı ve hakkında kısmından yine işletim sistemini öğrenebilirsiniz.

Google Drive Nasıl Kullanılır?

Google Drive’ı kullanabilmek için ilk olarak Google Drive hesabınıza giriş yapmanız gerekir. ardından sol tarafta yer alan menü kısmından “Yeni” seçeneğine tıklamalı ve çalışacağınız dosya türünü seçmelisiniz. Dosya türünü seçtikten sonra çalışmaya başlayabilir ve Google Drive nasıl kullanılır? Sorununu çözebilirsiniz.

 

Google Drive Nedir? Nasıl Kullanılır? YAPILAN YORUMLAR