En İyi Wi-Fi Ayarı Nasıl Yapılır?

En İyi Wi-Fi Ayarı Nasıl Yapılır?

1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan (No Ratings Yet)
Loading...

En İyi Wi-Fi Ayarı Nasıl Yapılır? 

 

Kablosuz yönlendiriciler, kullanım kolaylığı nedeniyle oldukça tercih edilen bir uygulamadır. Wi-Fi ayarı doğru bir şekilde yapılmış olmalıdır. Bu yapılandırma işleminin basit bir şekilde yapılabilmesi için gerekli olan temel adımlar bulunmaktadır. Yönlendiricinin doğru bir şekilde ayarlanmış olması ve en uygun hale getirilmesi için gerekli olan adımlar; Wi-Fi’nin bağlanması, yerleştirilmesi ve kurulumu, yönlendiricinin ağlara otomatik katılması işlemidir.

 

Wi-Fi’nin Bağlanması İşlemi

Kapsama alanının genişliğinin sizin tercih ettiğiniz sınırlar dahilinde olan Wi-Fi’nin bağlanması işlemi için öncelikle seçtiğiniz cihazın “ayarlar” bölümüne girin, sonrasında “ağ ve internet” bölümünden “internet” seçeneğini işaretleyin, listenizin altında yer alan “ağ ekle” bölümünü işaretleyin (bu noktada sizden güvenlik şifrenizi girmeniz istenebilir), sonrasında “kaydet” butonunu tıklayarak Wi-Fi bağlama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Wi-Fi Ayarları, Wi-Fi’nin Yerleştirilmesi ve Kurulumu

Bu işleme başlamadan önce Wi-Fi’nin yerleştirilmesi gereken yeri belirlemiş olmanız gerekmektedir. İlk olarak Wİ-Fi’yi modeminize bağlamalısınız. Modeminizi açık konuma getirin, yönlendiricinizin prize takılı olduğundan emin olun ve açık konuma getirin. Bazı uygulamaların kendilerine göre farklı kurulum yöntemleri olabilir. Bu nedenle kurulum aşamasında cihazınızın kullanım kılavuzuna da bakmayı ihmal etmeyin. Ağınızı çalıştırabilmek ve kurabilmek için sizden kullanıcı adınızı ve şifrenizi belirlemeniz istenecektir. Şifrenizin daha güvenli olabilmesi için hem rakamları hem harfleri kullanmalısınız ve harfleri kullanırken büyük harfleri ve küçük harfleri bir arada kullanmalısınız.

 

Wi-Fi’nin Ağlara Otomatik Katılma İşlemi

Wi-Fi ağları kablosuz telefonlarınızda, kablosuz bağlantıya uyumlu televizyonlarda, cep telefonlarında vb gibi özellikteki cihazlarda kullanılabilen bir uygulamadır. Wi-Fi ağını, genel bir ağ olarak değerlendirebiliriz. Dilediğiniz cihazınızdan kullanıcı adı ve parolanız ile Wi-Fi bağlantısına girebilirsiniz. Dilerseniz şifreleri cihazlarınıza kaydederek bir sonraki kullanımda otomatik olarak ağa katıl sekmesini işaretleyerek otomatik olarak Wi-Fi’ye bağlanabilirsiniz.

Aygıtlarınızın Wi-Fi ağınıza otomatik katılmasına izin vermek istemiyorsanız, cihazınızın Wi-Fi ayarları bölümüne girip otomatik katıl işlemini engelleyebilirsiniz. Bu işlem için kullandığınız cihazın “ayarlar” bölümüne gidebilir, oradan “Wi-Fi” bölümünü seçebilir, bir sonraki aşamada kablosuz operatör ağının yanında bulunan simgeye dokunup “otomatik katıl” bölümünü kapatarak deaktif konuma getirebilirsiniz.

 

 

En İyi Wi-Fi Ayarı Nasıl Yapılır? YAPILAN YORUMLAR