Android Bildirim Sorunu Nasıl Çözülür?

Android Bildirim Sorunu Nasıl Çözülür?

1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan (No Ratings Yet)
Loading...
  • Ana Sayfa
  • Blog
  • Android Bildirim Sorunu Nasıl Çözülür?

Android Bildirim Sorunu Nasıl Çözülür? 

 

Cihazınızda meydana gelen Android bildirim sorunu çözümü için birden çok yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemler telefonun tekrardan başlatılması, uygulamanızın bildirim ayarlarının kontrol edilmesi, uygulamanın güncellenmesi, rahatsız etmeyin modunun devre dışı bırakılması, uygulama önbelleğinizin temizlenmesi, uygulamanın kaldırılıp yeniden yüklenmesi vb gibi uygulamalardır.

 

Android Bildirim Sorunu İçin Telefonun Yeniden Başlatılması İşlemi

Cihazınızda meydana gelen bildirim sorunu ile ilgili teknik bir işlem yapmadan önce telefonunuzu açıp kapatmalı ve cihazınızı yeniden başlatmalısınız. Bu uygulama ile, bildirim almanızı sağlayan yazılım ile ilgili bir sorun varsa kendini düzeltebilir ve sorunu otomatik olarak ortadan kaldırabilir.

 

Uygulamanızın Bildirim Ayarlarının Kontrol Edilmesi

Android cihazınızda meydana gelen bildirim sorununun çözümü için ikinci yapmanız gereken uygulamanızın bildirim ayarlarının kontrol edilmesi işlemidir. Telefonunuzu açıp kapadığınızda sorunun hala çözülmediğini fark ederseniz, bildirim ayarlarınızı kontrol etmeniz gerekir. Bunun için yapmanız gereken cihazınızın ayarlar bölümüne girmeniz, uygulamalar ve bildirimler bölümünden sorunlu olan uygulamayı bulmanız ve bildirimlere tıklamanız gerekmektedir.

Uygulamanın Güncellenmesi İşlemi

Android cihazınızdaki bildirim sorunu yaptığınız işlemler neticesinde çözüme ulaşmadıysa, sorunun cihazınızdan ziyade uygulamanızdan kaynaklandığını düşünmeniz gerekmektedir. Uygulamanın eski sürümde kalması ya da kullanılan sürümün hatalı olması durumunda da bildirim sorunu yaşayabilirsiniz. Bu nedenle uygulamanızın sürümünü kontrol etmeniz ve uygulamanın güncellenmesi işlemini yapmanız gerekmektedir.

 

Rahatsız Etmeyin Modunun Devre Dışı Bırakılması

Telefonunu sessize alan, ekranı uyku moduna geçiren birisi iseniz rahatsız etmeyin modunu yanlışlıkla aktif duruma getirmiş olabilirsiniz. Bu nedenle rahatsız etmeyin modunuzu kontrol etmeli, aktif halde ise pasif hale getirmelisiniz.

 

Uygulama Ön Belleğinin Temizlenmesi

Günlük hayatta telefonlardan sürekli sayfalar açılıp farklı uygulamalar takip edilmektedir. Ön belleğin temizlenmemesi durumunda veriler ön belleğe yığılacak ve Android bildirim sorunu ile karşılaşma olasılığı artacaktır. Gün içinde birkaç defa uygulama ön belleğinin temizlenmesi gerekmektedir.

 

Uygulamanın Kaldırılması ve Yeniden Yüklenmesi

Yukarıda bahsettiğimiz tüm işlemleri yaptıysanız ve hala bildirimleriniz ile ilgili sorun yaşıyorsanız, etkilenen uygulamayı kaldırmalı ve sonrasında tekrardan yüklemelisiniz. Bu işlemden sonra cihazınızda meydana gelen Android bildirim sorunu ortadan kalkabilir.

Android Bildirim Sorunu Nasıl Çözülür? YAPILAN YORUMLAR