Amerika’dan Alınan Apple Watch Türkiye’de Çalışır Mı?

Amerika’dan Alınan Apple Watch Türkiye’de Çalışır Mı?

1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan (No Ratings Yet)
Loading...
  • Ana Sayfa
  • Blog
  • Amerika’dan Alınan Apple Watch Türkiye’de Çalışır Mı?
Amerika’dan Alınan Apple Watch Türkiye’de Çalışır Mı?

Amerika’dan Alınan Apple Watch Türkiye’de Çalışır Mı?

Amerika’dan alınan Apple Watc Türkiye’de çalışır mı? Konusu yurt dışından cihaz alımı yapıp Türkiye’ye gelenler tarafından araştırılan bir konudur. Apple Watch saatler Türkiye’de de tüm dünyada olduğu gibi son derece popüler hale gelmiştir. Apple Watch saatler kullanıcısına pek çok kolaylık sağladığından dolayı en çok tercih edilen saat modellerinden biri olarak yer alır. Peki Amerika’dan alınan Apple Watch Türkiye’de çalışır mı? İnceleyelim.

Apple Watch Saatin Sağladığı Kolaylıklar Nelerdir?

Apple Watch saatler son dönemlerin en popüler saatlerinden biridir. Genellikle iPhone kullanıcıları tarafından kullanılan bu saat oldukça gelişmiş bir yapıdadır ve çok yönlüdür. Apple Watch saatlerin popüler olmasının sebepleri ise saatiniz üzerinden çağrı yanıtlama, mesaj gönderme, sağlık, aktivite, düşme ya da kaza algılama, gürültü bilgisi, App Store işlemleri ve acil durum bildirimi yapılabilmesini sağlamasıdır. Oldukça şık bir tasarıma sahip olması da tercih edilmesindeki bir diğer etkendir.

Amerika’dan Alınan Apple Watch Türkiye’de Çalışır Mı?

Amerika’dan Alınan Apple Watch Türkiye’de Çalışır Mı?

Yurtdışından Gelen Apple Watch Türkiye’de Nasıl Kullanılır?

Yurtdışından getirilen cihazlar gümrükten ve çeşitli vergilerden muaf tutulsa da yurtdışından gelen cihazların kullanılması da biraz uğraştırıcıdır. Apple ürünlerinin tüm dünyada geçerli garantisi bulunur. Bu nedenle garanti konusunda bir sıkıntı çıkmasa da gelen Apple Watch saatin IMEI’sinde bir süre sonra sıkıntı çıkacaktır. Yurt dışından gelen cihazlardaki IMEI’lerin süresi 120 gündür. Bu süre geçtikten sonra cihaz kullanıma kapatılır ve yeni bir IMEI kaydı yapılana kadar kullanılamaz. Yeni bir IMEI kaydı içinse Maliye Bakanlığı’nın internet adresindeki bilgilere göre gereken cihaz kayıt ücretini ödeyerek Apple Watch saatinizi kaydettirebilir ve yeniden kullanmaya başlayabilirsiniz. 2022 yılı için IMEI kaydının fiyatı 2732 TL olarak yer alır.

IMEI Kaydı Yapma İşlemi

Yurtdışından gelen cihazlara yapılması gereken bu işlem mbiraz maliyetli olsa da cihazın kullanılması için gereklidir. IMEI kaydı nasıl yapılır? Maliye Bakanlığı’nın adresinde yer alan internet vergi dairesi bölümüne girmeniz gerekir. Gerekli bilgileri doldurduktan sonra ücreti ödeyerek cihaza yeni bir IMEI kaydı yaptırabilirsiniz. Amerika’dan alınan Apple Watch Türkiye’de çalışır mı? Sorusunun cevabı IMEI kaydından sonra evet şeklinde olacaktır.

Amerika’dan Alınan Apple Watch Türkiye’de Çalışır Mı? YAPILAN YORUMLAR