Okey Oyunu

1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan (No Ratings Yet)
Loading...
Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Ulusal oyunumuz Okeyi bilgisayar ortamına taşıyan ve büyük beğeni kazanan okey oyununu bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

OKEY Tanımı ve Oynama Kuralları

Okey, 4 kişi ve 106 adet Okey oyna taşla oynanan bir masa oyunudur. Taşlar 4 ayrı renkten ikişer adet olmakla birlikte 1′den 13′e kadar numaralanırlar, ayrıca 2 adet de “sahte okey” taşı bulunmaktadır.

Oyundaki amaç elinizi okey kurallarına uygun bir şekilde tamamlanmış (bitmiş) hale getirmektir. Elini en çabuk bitiren oyuncu oyunu kazanır. Oyuncular birbirlerinin taşlarını görmemektedirler. Oyun başladığında bir kişiye 15, diğer üç kişiye 14 taş verilir. Elinde 15 taş olan oyuncuda sıra başlar ve oyuncunun taş atması beklenir. Oyuncular her seferinde 1 tek taş alarak ve 1 tek taş atarak ellerini bitirmeye çalışır. Yere atılan taşlar diğer oyuncular tarafından görülür. Alınıp alınmaması kişinin isteğine kalmıştır.

Okey Nedir, Nasıl Oynanır?

Bir oyuncu sıra kendine geldiğinde öncelikle bir taş almalıdır. Ya kendisine atılan taşı alabilir (değeri görülür) veya yerden bir taş çekebilir (değeri belli değildir). Taş aldıktan sonra bir taş atmanız gerekmektedir. Oyuncu eline yaramayacağını düşündüğü bir taşı seçerek kendinden sonraki oyuncuya atar. Atacağı bu taşı diğer oyuncu ister alabilir, isterse yerden başka bir taş çekebilir. Bu döngü biri bitene kadar devam eder.

Oyun Bitişi

Eli okey kurallarına göre tamamlanmış olan oyuncu taş atma sırası kendisine geldiğinde atacağı taşı kırmızı alana atarak oyunu bitirir ve tüm ikramiyeyi bu oyuncu kazanır.

NOT: Oyuncunun attığı son taş Okey Taşı ise veya oyuncu Çifte Bitiş yapmış ise diğer oyunculardan oyun miktarı daha kesinti yapılarak ikramiye ikiye katlanır ve oyuncuya verilir.