Valorant İndir

1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan (No Ratings Yet)
Loading...
Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Valorant indir, 2009’da League of Legends ile oyun dünyasına giriş yapan Riot Games, 2019 senesinde gelecekteki projelerini duyurmuştu. Bu projelerin arasında League of Legends’in evreni Runeterra’daki karakterlerin hepsini barındıran kart oyunu Legends of Runeterra, LoL karakterlerinden ordu kurup savaştırdığınız Teamfight Tactics, LoL’ün mobil versiyonu olan Wild Rift ve herkezin merakla beklediği yeni nesil FPS oyunu Valorant bulunuyordu.

2020’nin başında kapalı beta sürecine giren Valorant, belirli bir süre boyunca Twitch üzerinden beta key dropları dağıtıyordu. Kapalı beta sürecini başarı ile tamamlayan Valorant’ın çıkış tarihi 2 Haziran 2020 olarak belirlendi ve oyun nihayet çıkış yaptı. Biz de sizlere Valorant’taki ajanların detaylarını, oyunun nasıl indirildiğini ve nasıl oynandığını anlattığımız detaylı bir rehber hazırladık. Gelin Valorant’a dair tüm sorularınızı cevaplayalım.

Valorant hangi türde, nedir ve rakiplerinden farkı ne?

Riot Games’in geliştirmiş olduğu Valorant, bir RPS oyunudur. RPS’in açılımı ise Roleplay Shooter’dır. Oyunda çeşitli özgün yetenek setlerine sahip karakterlerle 5’e 5 takımlarla alana bomba kurma ya da bombayı imha etme temasında savaşıyorsunuz. Bu kategorideki oyunlara örneğin Team Fortress 2 ve Overwatch’ı verebiliriz.

Riot Games’in piyasada bulunan tüm FPS oyunlarını senelerce gözlemleyerek geliştirmiş olduğu Valorant’ta diğer oyunlardaki çoğu sorunlar giderilmiş. Örneğin Counter Strike: Global Offensive’de oyuncuların en çok şikayet ettiği şeylerden biri 128 tick rate sunucuların bulunmaması, CS:GO’daki sunucuların hepsi 64 tick rate’te çalışıyor. Valorant’ın sunucularının hepsi 128 tick rate’te çalışıyor.

Özellikle hile konusunda bir hayli sert bir politikaya sahip olan Riot Games, Legends of Runeterra, Teamfight Tactics ve League of Legends’taki hile önleme sisteminin çok daha geliştirilmiş bir versiyonunu Valorant’a taşıdı. Hilecilerin direk şekilde IP banı yediği Valorant’ta hile ile karşılaşmanız çok zor.

Oyun genel hatları itibariyle CS:GO’yu fazlası ile andırıyor. Oyundaki nişan alma sistemi, crosshair yerleşimi, silah satın alma menüsü, bomba kurma ve bomba imha etme mekanikleri ve silahların spray kontrolleri CS:GO’nun bir tık üstüne konulmuş hali diyebiliriz. Özellikle satın alma menüsünde direk şekilde takım arkadaşınıza silah satın alabilme ya da satın almanızı iade edebilme mekanikleri CS:GO oyuncularının uzun zamandır istedikleri bir şeydi.