USB İle Bilgisayar Başlatma Nasıl Yapılır?

USB İle Bilgisayar Başlatma Nasıl Yapılır?

1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan (No Ratings Yet)
Loading...
  • Ana Sayfa
  • Blog
  • USB İle Bilgisayar Başlatma Nasıl Yapılır?

USB İle Bilgisayar Başlatma Nasıl Yapılır?

USB İle bilgisayar başlatma nasıl yapılır, çok farklı nedenlerle USB ile bilgisayar başlatması yapılabilir.

Bilgisayarımıza yeni bir işletim sistemi kurmak için, bilgisayarımızda bulunan kötü amaçlı yazılımların temizlenmesi için USB ile format atmak içinde bilgisayarın USB ile başlatılması gerekmektedir.

Klonlama ve disk bölümleme yada yardımcı programları kullanmak için de USB ile bilgisayar başlatma yapılmaktadır.

 

USB Aygıtları Ön Yükleme Durumuna Nasıl Gelir?

USB ile bilgisayar başlatma nasıl yapılır, öncelikle bilgisayar üzerinde, gerektiği gibi biçimlendirilmiş ve ön yüklemesi bitmiş yazılımların bulunması gerekmektedir.

USB ile bilgisayar açma konusunda yapılan yanlışlardan biride, ISO dosyalarının USB ye kopyalanması sonrasında USB ile bilgisayarı açma girişimidir.

Yapılması gereken ISO açma ve oluşturma işleminden sonra yazılımlarının kullanılması ve ardından ISO dosyasının açılması ve USB ye yükleme işleminin yapılmasıdır. Bu işlemlerden sonra ISO dosyası açılarak yazılımları oluşturulmuş olur. USB ile bilgisayar açma işlemi gerçekleştirilir.

Bilgisayarı USB ile Başlatma İşlemi

Bilgisayarımızı USB ile açma işlemi yapmamız gerekiyorsa, gerekli olan malzemeler USB bellek, USB bellek üzerinden kullanılabilecek herhangi bir yazılım veya program edinmelisiniz. Bu işletim sistemi olabilir, herhangi bir amaçla kullanılacak program olabilir.

Diz üstü veya masa bilgisayarların pek çoğunda CD, DVD veya sabit sürücünün ön yüklemesinin başlatılmasından önce ilk olarak USB sürücüsünü kontrol etmeye ayarlanmıştır. Diğer bilgisayar çeşitlerinde bu kontrol etme süreci gerçekleşmemektedir.

Diğer bilgisayarlarda bu süreç BİOS üzerinden gerçekleşmektedir. Bilgisayarınızın açma tuşuna basın, ve sonra Delete, F2,F10,veya F11 tuşlarına basın. Bu bilgisayarınızın marka modeline göre değişiklik gösterebilir. Bu işlem BIOS girmek için yapılır.

BIOS’a girdikten sonra Boot menüsünü bulun ve ardından başlangıç listesini bulunması gerekir. Başlangıç listesinden ilk olarak USB’nin seçilmesi gerekir.

USB İle bilgisayar başlatma nasıl yapılır, öncelikle her şeyi doğru yaptığınızdan emin olduktan sonra değişikliklerinin kaydetmek ve sistemi yeniden başlatmak için Bios daki save and exit (bu genellikle F10 olarak bilinir)  bu şekilde bilgisayarınız yeniden başlatıldığında USB ye kurduğunuz program ile başlayacaktır.

 

 

 

 

 

 

 

USB İle Bilgisayar Başlatma Nasıl Yapılır? YAPILAN YORUMLAR